• 29 AVG 17

  ALERGIJE-POSTALE SU NAŠA SVAKODNEVICA,NOĆNA MORA NAŠA ILI NAŠIH POZNANIKA!POMOZIMO SEBI I DRUGIMA + RECEPTURA ZA ČAJ

   

   

   

  Gotovo svaka druga osoba ima problem sa nekom vrstom alergija.Postali smo alergični na sve i svašta a od alergijskih manifestacija nisu zaštićena više ni deca.

   

   

  UZROCI I SIMPTOMI ALERGIJA

   

   

  Osnovni uzrok problema leži u imunom sistemu,koji pojedine stvari koje unesemo u organizam (hrana,razne vrste napitaka,čestice koje se nalaze u vazduhu,…),prepoznaju kao alergene i time izazivaju burnu reakciju organizma u vidu osipa po koži,pojačane sekrecije iz nosa,suzenja očiju a ponekada se javlja i gušenje koje može ugroziti život osobe koja je alergična.Osnovna podela alergija je na alergije koje su izazvane inhalacijom(udisanjem) alergogenih čestica iz vazduha(polen,mirisi,…) i na one alergije koje su izazvane namirnicama koje unesemo u organizam (nutritivne alergije).

  Alergije koje su izazvane udisanjem alergogenih čestica se najčešće manifestuju u vidu alergijskog konjuktivitisa i rinitisa (suzenja očiju i pojačane sekrecije iz nosa ) a alergeni koje unesemo putem hrane ili nekog napitka,manifestuju se najčešće u vidu osipa po koži koji daje specifične promene u vidu crvenila,pojave rana i bula u vidu opekotina a one mogu biti izražene po celoj površini kože ili su lokalizovane samo na jednom delu tela i pored toga što ružno izgledaju,izazivaju nesnosan svrab.

  Zajedničko za obe vrste alergija,jeste da mogu dovesti do gušenja a tada je potrebna hitna medicinska intervencija.

   

   

  KAKO POMOĆI SEBI

   

   

  Najjednostavniji način da pomognete sebi,jeste izbegavati kontakt sa alergenom (onim našta ste alergični ).Na žalost,ovo je nemoguća misija jer smo postali alergični na sve i svašta a većina onih koji pate od ovog problema i ne znaju šta je uzrok njihove alergije.

  Ispitivanja alergije na alergene je gotovo nemoguće jer je masa testova dokazano nepouzdana,posebno ako se u rezultatima testova pojavi masa pozitivnih rezultata (nedavno sam imao dete iz Beograda,medju pozitivnim alergenima se pojavila i konjska dlaka a dete nikada nije ni videlo konja ).

  Zato je najvažnije da svoj imuni sistem i sistem čitavog organizma dovedemo u stanje da ne reaguje na pogrešan način,da imuni sistem ne prepoznaje pojedine namirnice ili čestice iz vazduha kao neprijatelje.

   

  Dajemo vam jednostavnu recepturu koja će promeniti način reakcije vašeg organizma, smanjiti uticaj alergena a time vam pomoći da što lakše prebrodite alergijske manifestacije.

   

   

  Izmešati po:

   

  25 gr. Hajdučke trave (Achillea millefolium)

  25 gr. Pirevine (Elymus repens)

  25 gr. Crnog sleza (Malva sylvestris)

  25 gr. Bele mrtve koprive (Lamium album)

   

  Jednu kafenu kašikicu mešavine preliti sa dva decilitra ključale vode,ostaviti da odstoji pola sata,procediti,popiti nesladjeni čaj u laganim gutljajima posle doručka i posle večere,uvek sveže pripremljen.Ova mešavina nije namenjena za uzrast mladji od 8 godina.Čaj piti najmanje šest nedelja.

   

   

  Kod dugotrajnih alergija koje imaju tendenciju pogoršanja,naša apoteka ima mešavinu čaja koja će sigurno rešiti problem.Čaj se pije tokom dva meseca,namenjen je svim uzrastima uz korekciju doze,radjen je od ekološki najčistijih vrsta lekovitog bilja i nema nuspojava niti kontraindikacija za primenu.