• 12 AVG 17

  BABIN ZUB – BILJKA ZA MUŠKARCE I ZA ŽENE – POVEĆAJTE POTENCIJU, SEKSUALNU IZDRŽLJIVOST I ŽELJU, MIŠIĆNU MASU POMOĆU OVE BILJKE + RECEPT

   

   

  BABIN ZUB ( Tribulus terrestris )

   

   

  Biljka poznata još kao  djavolji trn i djavolje trepavice, spada u grupu biljaka za koju većina ljudi nikada nije čula.

  Široko je rasprostranjena po čitavom svetu a za njen opstanak potrebna je umereno topla klima.

  Na našem podneblju raste kao samonikla biljka i možemo je naći gotovo na svim mestima u prirodi.

  Oni koju ne poznaju ovu biljku i njenu snažnu lekovitost tretiraju je kao korov.

   

  LEKOVITOST

   

   

  Za lek se upotrebljavaju list i semenka ( bodlja ) a njena lekovitost je posebno izražena na mušku populaciju jer podiže nivo prirodnog testosterona pa na taj način snažno utiče na potenciju, seksualnu izdržljivost, povećanje seksualne  želje a dokazano je da snažno utiče i na povećanje broja i pokretljivosti spermatozoida.

   

  Samim tim, ova biljka snažno poboljšava plodnost kod muškaraca.  Podizanjem nivoa testosterona u organizmu ova biljka ima snažan uticaj na povećanje mišićne mase, fizičke izdržljivosti pa je zato našla i široku primenu kod sportista jer podiže nivo prirodnog testosterona pa nema neželjenih dejstava a što je svrstava u vrlo retke biljke koje ne deluju kao farmaceutski preparati jer ona ima isključivi uticaj na podizanje prirodnog testosterona a samim tim ne dovodi do hormonalnih poremećaja.

  Kod žena ova biljka ima snažni uticaj na regulisanje menstrualnih ciklusa, poboljšanje ovulacija pa se stoga koristi kod problema ženskog steriliteta. Kao i kod muškaraca, ova biljka i kod žena povećava seksualnu želju, mišićnu masu i raspoloženje.

  Pored ovih svojstava ova biljka se koristi i za probleme sa hemoroidima, povišenog krvnog pritiska, cirkulatornih problema, povećava snagu srčanog mišića a kod bolesnika koji su na terapiji preparatima digitalisa ne izaziva neželjena dejstva.

   

  Ujedno, ova biljka reguliše probavu, smanjuje nadutost i otklanja probleme sa neredovnom stolicom.

  Farmaceutska industrija ovu biljku iskorištava u vidu kapsula, praha ili kapi ali je naše mišljenje da je najbolje dejstvo ove biljke kada se pripremi u vidu čaja.

   

   

  RECEPTURA ZA ČAJ

   

   

  Za pripremu čaja koristi se mešavina suvih listova i semenki biljke.

  Jednu jedaću kašiku biljke preliti sa 4 dcl vode, ostaviti da prenoći, ujutro staviti kratko da proključa, ostaviti da odstoji 20 minuta, procediti pa polovinu doze popiti ujutru pre doručka i drugu polovinu pre večere. Najduže se koristi 2 meseca posle čega  treba napraviti pauzu od mesec dana pa se terapijski tretman može ponoviti.

   

  Naša apoteka ima veliko iskustvo sa ovom biljkom. U našoj mešavini za muški i ženski sterilitet obavezna je komponenta.

  Čak i kod muškaraca sa potpunim nedostatkom spermatozoida, mešavina u kojoj se nalazi i ova biljka, uspešno dovodi do spermatogeneze.

  Kod žena koje nemaju ovulaciju, mešavina čaja za probleme ženskog steriliteta, dovodi do kvalitetnih ovulacija.

  Ne preporučujemo njeno korišćenje kod bolesnika sa čirom na želucu i ozbiljnijim vrstama gastritisa.