• 25 AVG 17

  MALOKRVNOST JE UZROK MNOGIH PROBLEMA – POPRAVITE VAŠU KRVNU SLIKU UZ NAŠU RECEPTURU ČAJA

   

   

   

   

  Anemija sama po sebi nije bolest ali je simptom mnogih bolesti i uzrokuje mnogo problema u našem organizmu.

  Što znači da ne možete biti malokrvni u koliko vaš organizam dobro funkcioniše.

   

  Najčešći znaci malokrvnosti su česte prehlade, osećaj umora, brzo zamaranje, vrtoglavica, glavobolja, osećaj nemoći i iscrpljenosti.

   

  Postoji više tipova anemija u zavisnosti od uzroka koji su doveli do nje.

  Ovi uzroci mogu biti različiti,  nedostatak vitamina B12, loša resorpcija hranljivih materija, posledica upotrebe pojedinih lekova, sekundarna pojava kod malignih bolesti, loša ishrana, ginekološka krvarenja, krvarenja iz organa za varenje koja mogu biti i nevidljiva golim okom i mnoge druge.

  Važno je naglasiti da anemija nije više vezana samo za starost, od anemije boluje i mladja populacija.

   

  Najčešće se javlja tzv perniciozna anemija koja je uzrokovana nedostatkom tzv unutranjeg faktora u želucu a koji je zadužen za pravilnu resopciju vitamina B12.

  Obično je u pozadini poremećaja ovog unutrašnjeg faktora gastritis, čir na želucu ili neki drugi procesi koji se odigravaju unutar želuca.

   

  Kod malokrvnosti ma kog tipa neophodno je rešavati osnovni problem tj. uzročnik koji je doveo do pojave malokrvnosti a ujedno rešavati na adekvatan način i samu malokrvnost i to kako regulisanjem ishrane koja treba da bude bogata namirnicama koje u sebi imaju gvoždje tako i preparatima na prirodnoj bazi koji će popraviti krvnu sliku.

   

  Kako bi izbegli pojavu komplikacija kao i simptome koje daje malokrvnost, neophodno je pripremiti naš organizam i ujedno ispraviti nedostatak krvnih elemenata i na taj način pomoći sebi  i pripremiti se za jesen i zimu kada je naš organizam više podložan raznim infekcijama i drugim oboljenjima.

  Naglašavamo ovo kako bi znali da je dobra krvna slika  kako kod dece tako i odraslih odlična podloga za pravilno funkcionisanje organizma a ujedno i jedan od najvažnijih odbrambenih snaga organizma.

   

  Dajemo vam odličnu recepturu kojom ćete vrlo brzo popraviti krvnu sliku, obnoviti rezerve gvožđa i time zaštititi svoj organizam od pojave mnogih bolesti.

   

   

  RECEPT ČAJA

   

   

  25 gr koprive ( urtica dioica )

  25 gr trave ive ( teucrium montanum )

  25 gr hajdučke trave ( achillea millefolium )

   

  Izmešati ove tri lekovite biljke, svu količinu preliti sa 6 dcl hladne vode, ostaviti da prenoći, ujutro staviti na vatru da baci ključ, procediti i tu količinu čaja popiti u toku dana.

  Na ovaj način čaj piti 3 dana a četvrti dan pauzirati.

  Potom ponoviti trodnevnu terapiju.

  Naravno da pomaže i pijenje samog čaja od koprive ali naglašavamo da je neophodno duže pijenje i zato čaj od koprive preporučujemo kod lakih oblika malokrvnosti.

   

  Kod težih oblika malokrvnosti, pored eliksira koji dajemo u svrhu što bržeg načina popravljanja krvne slike, rešavamo i glavni uzrok nastanka malokrvnosti jer je to jedini način da se spreči ponovna pojava.