• 26 JULA 17

  SODA BIKARBONA – RECEPTI ZA VAŠE ZDRAVLJE

   

   

   

   

  U svakoj kuhinji,u svakom domu nalazi se bar jedno pakovanje sode bikarbone.

  Domaćice je koriste i kao veoma uspešno sredstvo za čišćenje nameštaja i kućnih sanitarija.

  Takodje je  koristimo i u pripremi jela,kolača a mnogi ne znaju da ima i lekovita svojstva. Evo od nas par korisnih recepata:

   

   

  1. BELI ZUBI – U koliko želite bele i zdrave zube,jednom dnevno umesto paste za zube na četkicu stavite sodu bikarbonu. U koliko vam ne prija ukus sode bikarbone, možete je staviti i na pastu za zube.

   

  2.BEO JEZIK – Ponekad zna biti znak gljivičnog oboljenja a najbolji lek za skidanje belih naslaga sa jezika je korišćenje sode bikarbone. Možete napraviti rastvor kojim ispirate usnu duplju ili je koristiti nanešenu na četkicu za zube pa njome dobro istrljati jezik.

   

  3.BOLNE AFTE ( iritirajuće ranice u ustima) – Najbrži način da sebi pomognete je ispiranje usne duplje rastvorom sode bikarbone nekoliko puta u toku dana.

   

  4.SVRAB POSLE UJEDA INSEKATA – Da sprečite iritirajući svrab napravite kašu od malo vode i sode bikarbone i nanesite na ujed,za par minuta svrab će prestati.

   

  5.INFEKCIJA MOKRAĆNE BEŠIKE – Jednom dnevno popijte čašu vode u koju ste dodali kašičicu sode bikarbone. Ovako stvarate baznu sredinu u mokraćnoj bešici i time sprečavate razmnožavanje bakterija.

   

  6.GLJIVIČNA OBOLJENJA STOPALA – Jednom dnevno napravite kupku sa toplom vodom u koju dodate kašiku sode bikarbone i u njoj držite stopala u trajanju od pola sata.

   

  7.OJAČAJTE KOREN KOSE – Posle svakog pranja kose isperite kosu blagim rastvorom sode bikarbone.

   

  8.PROTIV BOLA U GRLU – Svaka 4h isperite grlo blagim rastvorom sode bikarbone. Time ubrzavate i izlečenje upalnih procesa u grlu.

   

   

  Najnovija istraživanja pokazuju da je soda bikarbona jedan od važnih faktora u tretmanu i sprečavanju razvoja malignih ćelija.

  Teorija kaže da maligni procesi u organizmu stavraju kiselu sredinu koja je pogodna za razmnožavanje malignih ćelija pa se preporučuje upotreba sode bikarbone koja neutrališe kiselost organizma, stvara baznu sredinu a time  onemogućava razmnožavanje malignih ćelija.

   

  Pojedini teoretičari  preporučuju korišćenje mešavine sode bikarbone i meda objašnjavajući da maligne ćelije koriste šećere za svoju ishranu i razmnožavanje pa korišćenjem ove smese maligna ćelija „uvlači“ u sebe med, zajedno sa medom i sodu bikarbonu koja u samoj ćeliji stvara baznu sredinu i time je uništava.

  Iskorostimo blagotvorno dejstvo sode bikarbone.